Pred prvomajskimi počitnicami je bilo na naši šoli spet živahno. V sklopu knjižničnega žrebanja smo namreč otvorili tudi našo eko tržnico ‘NAJ KNJIGE ZAOKROŽIJO’.

Pred otvoritvijo eko tržnice, so se učenci po razredih predstavili vsak s svojo točko. Rdeča nit nagradnega žrebanja so bile eko besede, ki so se skrivale v ugankah, rebusih in povedih. Koliko ustvarjalnosti premorejo nadobudne otroške glave! V vsakem razredu smo izžrebali srečnega dobitnika.

Poleg ustvarjalnosti knjižnično žrebanje odkriva tudi talente naše šole na glasbenih, športnih, plesnih in drugih področjih. Tokrat so prevladovali glasbeniki. Učenci, ki so želeli, so najprej predstavili svoj inštrument, nato pa smo prisluhnili skladbam na harmoniki, klavirju, prečni flavti in kitari. Ena od petošolk pa nas je presenetila s pesniškim talentom in nam prebrala dve svoji avtorski pesmi.

Prisluhnili smo tudi mlajšemu in starejšemu pevskemu zboru naše šole.

Slovesno noto je ob otvoritvi naše eko tržnice dodala tudi folklora, ki je po dolgem koronskem premoru spet lahko zaplesala ob zvokih harmonike.

Iz telovadnice se je veselje preselilo še na zgornji hodnik naše šole, kjer je zaživela težko pričakovana izmenjevalnica rabljenih knjig. To je bilo živahno! Otroški živ žav je spominjal na čisto pravo tržnico! Naj le dolgo ostane tako!

Dostopnost