DAN Z OBISKOM,

ko smo ob zaključku letošnjega ‘branja za značko’ čestitali bralkam in bralcem razredne stopnje.

Na slovesen dogodek smo letos povabili pesnika, pisatelja, igralca, režiserja in prevajalca Andreja Rozmana Rozo. Učenci dobro poznajo njegove zabavne pesmi, domiselne zgodbe in uganke.

Z njim smo se družili v četrtek, 11. maja 2023. Na poti iz Ljubljane se je naš gost najprej ustavil v Selcih, kasneje pa pot nadaljeval med bralce v Železnike. Recitiral je svoje pesmi, zastavljal uganke ter nas povabil na pot z raketo.

Tistega dne so se v šoli v Selcih zbrali prav vsi učenci in učenke naših podružničnih šol – iz Davče, Dražgoš, Sorice in Selc. Dogodek je popestril tudi nastop pevskega zbora, v katerem so prepevali zbori vseh štirih podružnic. Za veliko presenečenje pa so poskrbeli člani igralske skupine 4. r. iz Selc Igrive breskvice. Zaigrali so igrico z naslovom Pomladna kraljica.

Zgodba letošnje sezone ‘branja za značko’ se je, tako kot vsako leto, začela že 17. septembra 2022, na dan zlatih knjig, uradno pa končala 2. aprila 2023, na mednarodni dan knjig za otroke in rojstni dan pravljičarja Hansa Christiana Andersena. V letošnjem letu je izziv, ki ga predstavlja projekt Bralna značka, uspešno zaključilo kar 122 (99 %) učenk in učencev naših podružničnih šol.

Iskrene čestitke vsem bralkam in bralcem ter njihovim mentoricam.

 

Po celem svetu hodimo v pižami in copatih,

nikomur nič ne jemljemo, pa smo vse bolj bogati,

zato ker so na svetu knjige in ker znamo brati.

Andrej Rozman Roza

 

knjižničarka Katarina Primožič

Dostopnost